تجهیزات شبکه اکتیو
تجهیزات شبکه پسیو
تجهیزات نظارتی
همه محصولات
پشتیبانی: 02188226039
این روزها شبکههای مجازی و به طور کلی اینترنت، به یکی از نیازهای اساسی هر انسانی تبدیل شده اند. به طوری که تقریبا هر کاری که بخواهیم انجام دهیم، به نوعی با اینترنت و شبکههای آنلاین سر و کار داریم. بنابراین شاید بتوان گفت که انسانها اگر چه از نظر فیزیکی خیلی تنهاتر از قبل به نظر میرسند، اما در واقعیت خیلی بیشتر در ارتباط با دیگران هستند. همینجاست که اهمیت حریم خصوصی و عدم ردیابی دادههای مورد استفاده توسط شما، اهمیت زیادی پیدا میکند. اینکه اطلاعات ارسالی یا دریافتی شما درست و امن به مقصد برسند، بسیار مهم است و این مهم توسط دستگاهی به نام روتر انجام میشود. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که روتر چیست؟ و تفاوت روتر با مودم چیست؟
روتر چیست و چه وظایفی دارد؟
روتر دستگاهی بسیار مهم در استفاده از اینترنت محسوب میشود. این دستگاه که میتواند کاملا فیزیکی یا حتی مجازی باشد، بدین منظور طراحی شده که بستههای داده را دریافت نموده و یا آنها را بین شبکههای رایانهای ارسال نماید. همچنین به بررسی و تجزیه تحلیل این دادهها میپردازد. اگر بخواهیم مفهوم این دستگاه را سادهسازی کنیم، میتوانیم بگوییم که برای هر یک از ابزاری که به اینترنت متصل هستند، اتصالی فراهم میکند. همچنین اجازه لو رفتن و آشکار شدن این دادهها را در بستر وب نمیدهد.
روترها با فراهم کردن یک آدرس IP شخصی و محلی، از اطلاعات شما محافظت کرده و اجازه ورود هکرها یا مزاحمان را به حریم خصوصیتان نمیدهد. روترها در میان دستگاههای شبکه، یکی از بهترین گزینهها به شمار میروند. دستگاههای دیگری همچون هاب و سوئیچ تنها این توانایی را دارند که عملکردهای اساسی شبکه را اجرا نمایند. برای مثال هاب میتواند دادهها را بین دو دستگاه متصل جابجا کند. اما روتر این قابلیت را دارد که در دادهها تغییراتی ایجاد نموده و آنها را تجزیه و تحلیل نماید. همچنین روتر این امکان را فراهم میکند که دادهها بین چند دستگاه به اشتراک گذاشته شوند.
روتر چطور کار میکند؟
کاری که روتر میکند این است که آدرس IP مقصد را در یک داده بررسی میکند. سپس آن را با لیستی از مسیرهایی که در دادههای قبلی در اختیار داشته، مقایسه کرده و بهترین مسیری که داده میتواند در ادامه داشته باشد را مشخص میکند. در این صورت بهترین راه برای آدرس IP آن داده ارائه میشود. روترها اغلب برای اینکه اتصال به یک شبکه و دستگاه را برقرار نمایند، از یک مودم باسیم یا بدون سیم استفاده میکنند. اکثر این روترها، درگاههای متعددی برای اتصال همزمان چند دستگاه به اینترنت فراهم میکنند.
تفاوت روتر با مودم چیست؟
مودم و روتر از لحاظر عملکرد، تفاوت بسیار زیادی با یکدیگر دارند. کاری که مودم میکند این است که شما را به اینترنت متصل نماید، اما روتر این امکان را برای شما فراهم میکند که دستگاههای شما از طریق یک شبکه محلی یا از طریق شبکه وایفای به یکدیگر متصل باشند و بتوانند به صورت بیسیم با هم در ارتباط باشند. روتر به خودی خود نمیتواند شما را به اینترنت متصل نماید، بنابراین مودم و روتر با یکدیگر کار میکنند و به کمک هم نقشهای خود را ایفا میکنند.
سایر تفاوت های روتر با مودم چیست؟ مودم دستگاهی است که شما را به خدمات دهنده سرویس اینترنت(ISP) متصل میکند. سیگنالهای دیجیتالی که از ISP وارد میشوند، از طریق مودم ترجمه میشوند تا کامپیوتر یا دستگاه شما قادر به فهم آن باشد. اکثر مودمها دو درگاه دارند: یکی از آنها شما را به ISP متصل میکند و دیگری شما را به کامپیوتر، لپ تاپ یا روتر وصل مینماید. اگر چه ممکن است روتر و مودم از نظر ظاهری به هم شبیه باشند، اما عملکردهای متفاوتی دارند. از ویژگیهای مودم این است که درگاههای اترنتی کمتری از روتر دارد، یک IP عمومی دارد و فضای شبکهایِ بیشتری دارد. اما روتر درگاههای بیشتری دارد و از آنها برای اتصال دستگاههای بیشتری به اینترنت استفاده میکند. روتر یک آدرس IP اختصاصی دارد.
اجزای مختلف روتر
اجزای داخلی روتر شامل سی پی یو (CPU)، رم (RAM)، رام (ROM)، رم غیرفرار یا ذخیره شده (NVRAM)، فلش مموری و رابط میشود. سی پی یو دستورالعملهای اجرایی سیستم را اجرا میکند. رم یا همان حافظه دسترسی تصادفی، شامل رونوشتی از فایلهای اجرایی در حال اجرا میباشد. اجزای این بخش در هنگام خاموش شدن دستگاه نیز از بین میروند.
رام یا حافظه فقط خواندنی، نرمافزارهایی که در هنگام بالا آمدن سیستم مورد استفاده قرار میگیرند را ذخیره میکند. این حافظه همچنین برنامههای بوت شده روتر را ذخیره میکند. رم غیر فرار هم پیکربندی اجرایی را در خود ذخیره میکند که شامل آدرس IP، دستورالعملهای مسیریابی و نام میزبان روتر میباشد. فلش مموری نیز شامل سیستمهای اجرایی است. رابط هم برای اتصال به شبکه مورد استفاده قرار میگیرد.
چه زمانی به روتر نیاز داریم؟
در صورتی که چندین دستگاه دارید که نیاز دارید همه آنها به اینترنت متصل شوند، به یک روتر و مودم نیاز پیدا خواهید کرد. مودم این قابلیت را دارد که تنها یک دستگاه را به اینترنت متصل کند، چرا که مودمها تنها یک متصل کننده اترنت دارند. از طرفی مودمها به اندازه روتر نمیتوانند از دستگاههای شما محافظت نمایند. در صورتی که بخواهید همه دستگاهها به اینترنت وصل شوند، باید یک روتر داشته باشید. هرچند که روتر نیز به تنهایی به شما اجازه اتصال به اینترنت را نخواهد داد. روتر شما را به مودم متصل میکند تا اتصال به دستگاههای شما امکانپذیر شود. برخی دستگاهها هم هستند که کار یک مودم و روتر را به صورت همزمان انجام میدهند. بنابراین با تهیه آنها، نیاز نیست که مودم و روتر را به صورت جداگانه خریداری نمایید.
چطور بدانیم که آیا به مودم نیاز داریم یا خیر؟
برای اینکه بخواهید از منزل یا دفتر کار خود به اینترنت متصل شوید، به مودم احتیاج خواهید داشت. خدمات دهنده سرویس اینترنتی برای شما سیگنالهای آنالوگ اینترنتی ارسال میکند. مودم این سیگنالها را به سیگنالهای اینترنتی دیجیتالی تبدیل میکند. روتر این سیگنالها را تبدیل کرده و به دستگاههای شما ارسال مینماید. اگر تنها یک دستگاه برای اتصال به اینترنت دارید، مودم کار شما را راه میاندازد، اما اگر چند دستگاه دارید باید یک روتر تهیه کنید.
روتر بیسیم
ارتباطات مستقیم کابلی یا مودمی، از طریق روتر بیسیم انجام میشود. این دستگاه مودم را قادر میسازد که اطلاعاتی را از اینترنت بگیرد یا دادههایی را به آن ارسال کند. این نوع روترها از نوعی آنتن داخلی برای برقراری ارتباط با شبکه وایفای خانگی استفاده مینمایند. در نتیجه این امکان فراهم میشود که همه کامپیوترها یا دستگاههایی که در اختیار دارید، به اینترنت دسترسی داشته باشند.
روتر باسیم
روترهای باسیم یک ارتباط سیمی مستقیم با دستگاه ایجاد مینمایند. برای ارتباط با اینترنت و مودم، درگاهی درون روتر موجود است. برای اینکه این دادهها از طریق درگاهها انتقال یابند، روتر بیسیم به کامپیوترها و سایر دستگاهها متصل میشود.
تفاوت روتر باسیم و بی سیم چیست؟
از نظر عملکردی میتوات گفت که بالاترین سرعت اینترنت از طریق روترهای باسیم انجام میشود. ارتباطات بیسیم در مقایسه با ارتباطات سیمی، پهنای باند کمتری دارند که از 10 تا 100 مگابایت بر ثانیه متغیر هستند. به دلیل اینکه در روتر با سیم، خط ارتباطی به طور مستقیم به روتر متصل شده، ارتباطی ثابت و پایدار ایجاد میشود. در مقابل ارتباطات بیسیم، وقتی از دستگاه فاصله بگیرید، کمی متزلزل شده و سرعت پایینتری پیدا میکند. با اینکه ارتباطات سیمی پایدارتر هستند، اما نصب آنها کمی گرانتر بوده و کاربران نمیتوانند دستگاهشان را مثل ارتباطات بیسیم جابجا نمایند.
با اینکه هر دستگاه در شبکههای باسیم از طریق یک کابل مجزا متصل میشود، اما سرعت ارسال اطلاعات ثابت است و عموما نسبت به شبکههای بیسیم سریعتر هستند. در شبکههای بیسیم، بسته به عوامل سخت افزاری، درگاهی و مسیریابی سرعتشان متغیر است. بنابراین در صورتی که این امکان برایتان وجود دارد که در یک مکان ثابت و با اتصال باسیم به اینترنت وصل شوید، با روتر بی سیم سرعت بالاتری را تجربه خواهید کرد. در غیر این صورت، اتصال بیسیم نیز نیاز شما را برطرف میکند.
سخن پایانی
هنوز هم بسیاری از افراد تفاوت مودم و روتر را به درستی نمیدانند و از دستگاه خود با نام مودم یاد میکنند. در صورتی که اکثر دستگاههای ADSL که امروزه مورد استفاده قرار میگیرند ترکیبی از یک مودم و روتر هستند. چرا که اگر مودم بودند، تنها قابلیت اتصال به یک دستگاه را داشتند. روتر ممکن است در درون همان دستگاهی قرار داشته باشد که مودم هست، در بسیاری از موارد، بخشهای اضافیِ شبکه خانگی (مثل روتر بیسیم) با مودم در یک دستگاه جمع میشوند. اما این امکان وجود دارد که این دو دستگاه از یکدیگر مجزا باشند. روتر به نوعی روی دادههای ارسالی و ورودی کنترل دارد و از حریم خصوصی افراد محافظت به عمل میآورد. امیدوارم پاسخ به سوال روتر چیست؟ و تفاوت روتر با مودم چیست را پیدا کرده باشید و هنگام خرید، بهتر و دقیقتر انتخاب نمایید.